Opis forum
Multigaming mam nadzieję jak większośc wie jest to zrzeszenie kilku klanów z różnych gier pod jedną nazwą. Właśnie mamy możliwośc przyłączenia się do takiego multigamingu. Tyle że tak naprawdę bylibyśmi jednym z klanów dzięki którym ten multigaming by powstał. Sytuacja jest taka że mój sąsiad i kumpel z liceum założył rok temu klan grający w Wolfenstein - Enemy Territory. Teraz postanowił założyc multigaming. Wyłożył pieniądze na stronkę która niedługo będzie, jest już prywatny serwer na Ventrilo 2.1.4 i Teamspeaku 2 z oddzielnymi kanałami dla każdej dywizji ( każdy klan to dywizja, bo multigaming sam w sobie jest clanem). Są dwa klany:Wolfenstein - Enemy Territory, Quake Wars. Teraz będzie wykupowany serwer dla Csa 1.6 i Coda 4 Modern Warfare. Podobno są jacyś sponsorzy nie wiem jacy bo stronka jeszcze nie jest aktywna. Z naszym klanem byłoby 5 dywizji.
Jeśli chodzi o nazwę to gadałem z Wuerem bo taki ma nick i nazwy klanu nie musimy zmieniac tyle że nazwa tego multigamingu to Course Gaming i musielibyśmy zmieścic tag couse-g ale myśle że to nie problem. Z tego co się zorientowałem im więcej klanów w multigamingu tym lepiej jest on postrzegany przez różnych sponsorów.
Tyle że:
-musimy sami wykupic własny serwer bo nie ma aż takich hojnych sponsorów, bo skąd. A mój kumpel jako student nie ma aż takiej kasy do
wyłożenia, sponsorowane są jak na razie serwery do komunikacji czyli ts i vent. Na razie ts jest opłacony przez sponsora na 3 miechy a drugi
sponsor opłacił venta na 1 rok.
-będziemy musieli zapisac się do esl oczywiści nie od razu ale za jakiegoś miecha by wypadało
-a przedewszystkim będziemy musieli byc aktywnymi graczami to się dla mojego kumpla liczy najbardziej nie skill nie wyniki tylko chec i czas
na grę,
Tak naprawdę nie wiem czy ten multigaming wypali tak jak on chce i czy się nie rozpadnie po miesiącu albo dwóch ale chyba nie mamy nic do stracenia a można tylko zyskac bo wszystkie serwy będą wykupowane na gamepadzie który zdecyduje się na sponsoring w zależności od tego jaka bedzie stronka a ma ona byc już jutro.
Piszcie jak macie jakieś pytania? Bo wydaje mi się że nie wszystko napisałem chyba ale nie mogę sobie przypomniec
Ostatnio edytowany przez 6 weidera (2007-11-28 14:34:25)
Moderator
tak zagłosowałem na nie, ponieważ: jeśli miałoby się to wiązać z dodatkowymi opłatami - to po co? no i jeśli chodziłoby o bardzo regularną grę to nie wiem czy bym dał radę bo koniec semestru mam jakoś 17 chyba i do tego czasu nie będę mógł zbyt wiele grać a nie było mnie jakiś czas w szkole i mam sporo do zaliczenia. No więc jeśli te 2 problemy się rozwiążą, to pewnie zmienię zdanie ;p
a i właśnie dlatego chciałem dodać, że mój głos jest tymczasowy nie ostateczny
Ostatnio edytowany przez vesoly_romeq (2007-12-01 14:20:08)
No przecież jest napisane że sponsorzy są tylko nie ma na serwer a ten i tak mamy wykupic wiec nie mamy nic do stracenia teraz aż tak regularna gra przecież nie jest ważna ponieważ to dopiero początek dopiero jakby sie to wszystko rozkręciło było miejsce na regularną grę. przynajmniej tak myślę.
Ja zagłosowałem na tak ponieważ multigaming to super sprawa. Znam kolesi, którzy uczestniczą w tego typu sprawach i wypowiadają się o tym w samych superlatywach. Mimo, iż ja będe miał sporo zaliczeń na studiach to możecie na mnie liczyć pozdro
on nie jest sponsorem tylko studentem który założył multigaming a sponsorami są firmy od których uda mu się coś wysępic
http://www.curse-gaming.pl/
Moderator
jak dla mnie to troche zieje pustką w tym ich gejmingu
Moderator
sie zarejestrowałem